Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu, Down Sendromu Farkındalık Gününü Kutladı

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu'nda coşkuyla kutlandı. Okulun öğrencileri ve personeli, farkındalık gününü özel etkinliklerle taçlandırdı.

Okulun düzenlediği etkinlikler arasında, özellikle Down sendromlu öğrencilere yönelik özel bir program yer aldı. Bu kapsamda, okulun sevgi dolu öğrencileri Efe ve Yakup'a, özel hediyeler sunuldu. Öğrencilerin mutluluğu ve sevinci, etkinliğe katılan herkesi duygulandırdı.

Okul Müdürü İbrahim İlgar, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Down sendromu farkındalığının toplumda önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bugün, Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve desteklenmesi için bir fırsat. Biz de bu önemli günü özel öğrencilerimizle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Onların hayatımıza kattığı değeri göstermek ve farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenledik." dedi.

Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu, farklı ihtiyaçlara sahip öğrencilere eğitim vererek, toplumsal farkındalığı artırmaya ve herkesin eğitim hakkına erişimini sağlamaya kararlılığını sürdürüyor. Bugün kutlanan etkinlik, bu misyonun bir parçası olarak değerlendiriliyor.