Okulumuz Hakkında

Dede Korkut Özel Eğitim Meslek Okulu
ATATÜRK MAH. MÜHENDİSLER SK. 24 DERSLİKLİ İ. Ö.O. SİTESİ DEDE KORKUT ORTA OKULU BLOK NO 2A MERKEZ / KARS
05349758771
0
https://dedekorkutozelegitimmeslekokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Çağdaş ve bilimsel eğitim ilkeleri doğrultusunda, sürekli gelişim ve ilerlemeyi temel alan, öğrencilerin özel eğitim ile ilgili her türlü beklenti ve ihtiyaçlarına hitap ederek, onları sahip oldukları potansiyel çerçevesinde en üst düzeyde geliştirip, zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel açıdan sağlıklı ve engelini aşmış bireyler olarak yetiştiren, özel eğitimde lider bir okul olmak.

MİSYON

Öğrencilerimizin toplumun bir parçası olduğu ile ilgili sosyal bir farkındalık yaratmak. Bireysel yeteneklerini keşfederek yetenekleri doğrultusunda gelişimlerine katkı sağlamak. Kendini ifade becerilerini yetkinleştirmek. Bağımsız yaşam becerileri konusunda gelinebilecek en üst düzeye ulaşmalarını desteklemek. Öğrencilerimizin; eğitsel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek, özel öğretim yöntem ve araç-gereçleri kullanarak, topluma uyumlarını, bağımsız yaşam becerileri kazanmalarını, üst öğrenime iş meslek alanlarına hazırlanmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını topluma uyumlarını, bağımsız yaşam becerileri kazanmalarını, üst öğrenime iş meslek alanlarına hazırlanmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını ve üretken olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Özel Bireyler Arası Spor Müsabakalarında; ✓Erkekler 100 m koşu yarışmasında Hamza BEL il 2´ncisi, Gökhan YILDIRIM il 3´üncüsü ✓Bayanlar 100 m koşuda Kader DURAK il 2´ncisi ✓Masa tenisi erkeklerde Ozan KAYA il 2´ncisi Ali NUR il 3´üncüsü ✓Masa tenisi bayanlarda Zehra Gökçe il 3.sü olarak bizleri gururlandirmistir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Nevşehirde Düzenlenen Okul Sporşarı Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası Müsabakalarında; ✓ Down genç erkekler gülle atmada öğrencimiz Muhammed Efe BİLGİR Türkiye 3. sü, ✓ Down genç erkekler gülle atmada öğrencimiz Yakup KARADAĞ Türkiye 5. si, ✓ Mental genç bayanlar gülle atmada öğrencimiz Aslıhan Pınar İNAN Türkiye 5. si, ✓ Mental genç erkekler 400 m koşuda öğrencimiz Hamza BEL Türkiye 9. si, ✓ Mental genç erkekler uzun atlamada öğrencimiz Hasan CEYLAN Türkiye 7. si, olarak bizleri gururlandırmıştır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Antalya´da Düzenlenen Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Atletizm Şampiyonası Müsabakalarında; ✓ Öğrencimiz Hamza BEL Türkiye 4. sü olarak bizleri gururlandırmıştır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Düzenlemiş Olduğu "Özel Bireyler Arası 40 Hadis Ezberleme" yarışması´nda ✓ Öğrencimiz Muhammed KENÇÜ tüm hadisleri ezberleyerek il şampiyonu olarak bizleri gururlandırmış ve 7500 TL´lik ödülün sahibi olmuştur.
Öğretmen :21
Öğrenci :36
Derslik :11
Kütüphane Kitap Sayısı :16
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim

Öğretim Şekli

Tam gün eğitim

Ders Başlama ve Bitiş

9:00-14:30

YABANCIDIL

Okulumuzda yabancı dil eğitimi verilmemektedir.

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

Öğrencilerimiz için şehrin her tarafına ücretsiz servis imkanımız vardır.

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz il merkezinde bulunmakta olup BAYRAMPAŞA TOKi olarak bilinen bölgede yer almaktadır. Şehrin en merkezi yerinden ulaşım yaklaşık 10 dakika sürmektedir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Şehir merkezi

Sportif Etkinlikler

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Özel Bireyler Arası Spor Müsabakalarında; ✓Erkekler 100 m koşu yarışmasında Hamza BEL il 2´ncisi, Gökhan YILDIRIM il 3´üncüsü ✓Bayanlar 100 m koşuda Kader DURAK il 2´ncisi ✓Masa tenisi erkeklerde Ozan KAYA il 2´ncisi Ali NUR il 3´üncüsü ✓Masa tenisi bayanlarda Zehra Gökçe il 3.sü olarak bizleri gururlandirmistir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Sporcular Federasyonu İl Hamza BEL uzun atlama ve 400m müsabakalarında il şampiyonu olurken masa tenisi alanında ikinci olarak büyük bir başarıya ulastı. Bununla birlikte öğrencilerimiz şu başarıları elde ettiler: Hasan Ceylan➡️ 100 Metre İl Şampiyonluğu ve Uzun Atlama il İkinciliği Veysel Büyükbaş ➡️ 400 m ve 100 m il ikinciliği Aslıhan Pınar İnan ➡️ Gülle Atma İl Şampiyonluğu ve 100m il üçüncülüğü Nargül Özer ➡️ 200m il ikinciliği Ozan Kaya ➡️ Masa Tenisi il üçüncülüğü Yakup Karadağ ➡️ Gülle Atma İl Şampiyonluğu Efe Bilgir ➡️ Gülle Atma İl İkinciliği Zehra Gökce ➡️ Masa Tenisi İl İkinciliği elde ederek bizleri gururlandırmıstır.

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

Okul müdürümüz İbrahim İLGAR’ın icinde bulunduğu yurtdışı ortaklı “Öğreniyorum, çalışıyorum, kazanıyorum “ isimli eTwinning projesi 2022 yılında ulusal kalite etiketi ödülü almıştır.